Ofis Dekarasyonu

Ofis dekarasyonu günün büyük bir bölümünü ofiste geçiriyorsanız, nasıl dekore ettiğinizin önemi daha fazladır. Çalıştığınız yer, size huzur veriyor ve dışarıdan gelen misafirlerinizi de etkiliyorsa, ofis dekorasyonu fikriniz doğru sonuç vermiş demektir. Ofisini sıfırdan dizayn edecek ya da yenileyecekler için ofis dekorasyonu hakkında küçük ipuçları verelim.

Çalışma Alanı Işığı

Çalışma alanı ışığı uzun çalışma saatlerinde önem arz eder. Bu yüzden her şeyden önce ofisteki masaların konumunu belirlemeniz gerekir. Sürekli ışık alan bir yere konulan masa çalışma alanı ışığı için çok elverişlidir. Ancak bu alanın doğal bir ışık kaynağından beslenmesi önemlidir. Dolayısıyla ofisin gün ışığını selamladığı yeri, çalışma masanızın da konumunu belirlemeli.

Mobilyaların Uyumu

Mobilyaların uyumu için modern ofis tasarımlarını incelediğinizde artık masanın önüne atışmış iki sandalye + bir masadan daha fazlası olduğunu görüyorsunuz. Mobilyaların uyumu ile bir evin misafir odasına nasıl özen gösteriliyorsa, ofis için de aynı şey geçerli. Bu yüzden alacağınız mobilyaların ofisin konseptine uygun olması gerektiğini unutmayın. Rahat ve şık bir oturma grubu sayesinde ofise konforlu bir ciddiyet katılabilir.

Hayati Objeler

Hayati objeler ofis dekorasyonunda seçileceği zaman, işyerinin bütün havasını değiştirebilir. Hayati objeler bu yüzden işin kimyasına uygun olarak seçilmelidir. Hem çalışan performansını hem de estetiği artıracaktır. Sektörünüzle alakalı bir tablo ya da duvar işlemeleri ile renklendirme yapabilirsiniz.

Ofis Dekorasyon

Bol Oksijen İçin Bitkiler

Bitkiler ofis ortamında, iş herkes için stresli bir süreç iken motivasyon anlamına gelebilir. İşi azaltmadan stresi minimize etmenin yoluyla yaşadığınız ortamın nefes almasını sağlamak, bitkiler sayesinde gerçekleşir. Burada size en çok yardımcı olacak şey ise ofisi çiçeklendirmektir.

Çiçekler veya farklı egzotik bitkiler ile ofisi dekore ederken elbette cam önüne bir saksı koyarak geçiştirmemelisiniz. Tercih ettiğiniz bitkiler, hem mobilyalarınızla hem de ofisin genel mimarisiyle uyumlu olmalıdır.

Renkler Size Güç Katar

Renkler yaşamınıza ne kadar çok dahil edilirse hayattan aldığınız keyif de o denli artış gösterir. Günümüzde klasik ofisler hep koyu renk masa ve koltuklardan oluşan tek tip bir görüntü içeriyor. Oysa renkler modunuza ayak uydurmalıdır Bir ofisin tasarımında canlı renk kullanılması hiçbir zaman işin ciddiyetine zarar vermez. Hatta ofisteki insanların enerjilerine pozitif katkı yapacağı için işin daha çok önemsenmesine de vesile olur. Tercih edeceğiniz mobilya ve objelerin rengini belirlemeden önce ilk olarak duvar ve döşeme renklerini elden geçirebilirsiniz. Sonrasında ortaya çıkacak temel üzerine çeşitli varyasyonlarla süslemeler yapılabilir.

Aynalardan Kaçmayın

Aynalar işyerlerinde kullanımı son birkaç yıldır oldukça yaygınlaşan aksesuardır. Görüntü olarak sürekli bir aydınlık hissi yarattığı gibi dar ofislerin de geniş görünmesini sağlıyor. Duvarlara yapıştırılan farklı geometrik şekillerdeki aynalar ile dekorasyonu tamamlayarak işyerinize farklı bir kimlik kazandırabilirsiniz. Örneğin giriş kapısının tam karşısına konuşlanacak şekilli bir boy aynası ile misafirlerinizi karşılamak oldukça ilgi çekici olabilir. Ayrıca ofis içi bölmelerde de aynalardan faydalanabilirsiniz.

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir