Portfolyo Nedir?

Portfolyo nedir için genel anlamda ürün ve görsel sunumlara odaklı olan karşı tarafı ikna etmek ya da onun belirli bir şekilde beklentilerini karşılama adına yapılır denilir. Ayrıca portfolyo nedir, günümüz piyasalarına göre portfolyo olguları değişebilir ve yapılmak istenen iş eylemine göre farklılık gösterilmektedir olarak açıklanabilir. Portfolyo nedir ile alakalı olarak içeriği noktasında önemli konuların gün yüzüne çıktığını söylemek doğru olacaktır. Özellikle hazırlayan kişinin, daha önceki çalışmaları ya da oluşturmuş olduğu çeşitli örnekleri de portfolyo konusuna giren etkenleri barındırmaktadır.

Portfolyo Nasıl Hazırlanır?

Portfolyo nasıl hazırlanır için genelde çok farklı meslek ve ilgi alanlarına göre oluşturabilmek önemlidir. Buradaki temel nokta, yapılabildiğini ve o konu bilgi sahibi olduğunu göstermek ve karşı tarafa onun yapılabildiğinin kanıtlanmasını da içerir. O zaman sizden bahsi konu geçen portfolyo nasıl hazırlanır hakkında bilgi sahibi olmanız beklenir. Portfolyo oluşturmanız istenebilir ve daha önceki oluşturduğunuz konunun aynısı talep edilebilir.

  • Portfolyo için özgün olmaya yakın, anlaşılabilir ve en profesyonel ile kaliteli duran çalışmalara odaklanılmalıdır
  • Örnek sayısını kendinizi gösterebildiğinize inandığınız ve kaliteli içeriklerden oluşan portfolyo üzerinden oluşturulmalıdır
  • İyi bir portfolyo için doğru bir web sitesi bulmak önemlidir. Ayrıca hem sanal ortamda hem de somut ortamda birbirini destekleyen çalışmalarda gerçekleştirilmelidir
  • Alınan başarılar ya da ödüller bulunuyorsa mutlaka bunlarda eklenmelidir
  • Sadece olmasına ve çok abartıya kaçmadan algılanabilir olmasına da özenle dikkat edilmelidir

Portfolyo Nedir Örnekleri

Portfolyo Örnekleri

Portfolyo örnekleri aşağıdaki gibi başlıca gösterilebilir.

Robbie Leonardi: İyi bir illüstratör ile web geliştirici üzerinden çalışma gerçekleştirmek isteyenler adına eğlenceli temaya sahiptir.

Kris Kuksi: Klasik ve sade bir yapısı ile ön plana çıkar. İlginç ve sanatsal çalışma örnekleri bulunabilir

Jeremi Chenier: Minimalist çalışmalarıyla ön plana çıkan ve hayal gücü ile fantastik öğelerin kuvvetli bir şekilde ortaya konduğu çalışmaları barındırmaktadır.

Alex Rodriguez: Sanat anlamında geleneksel bir yapısı bulunan ve dijital ale üzerinde kendine özgü melankoli etkileri barındıran bir galerisi bulunur.

Etkili portfolyolar için ilgi alanınıza giren ve yorum katılabilecek çalışmaların takip edilmesi daha doğru olacaktır. Daha önce yapılmış çalışmaların takip edilmesi ve ilham verici çalışmalar, portfolyo oluşturmada önemli bir yardımcı olmaktadırlar.

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir