Animasyon Yapma Programı

Animasyon yapma programı son yıllarda en çok tercih edilen programlar arasındadır. Animasyon yapma programı dijital dünyaya ilgi duyuyor ve bilgisayarda kendi animasyonlarınızı yapmak istiyorsanız kullanabileceğiniz 2D ve 3D programlardır. Hareket etmeyen görsellerin belirli prensipler ve kurgu sıralamasına göre video haline getirilme işlemine verilen isim animasyondur. 2D ve 3D olarak ayrılmasının temeli, görsellerin iki boyuttan mı yoksa üç boyuttan mı oluştuğunu ifade etmek gerektiğidir. 2D animasyonlarda sadece x ve y ekseni kullanılırken 3D animasyonlarda z ekseni de kullanılır.

3D Animasyon Nasıl Yapılır?

3D animasyon nasıl yapılır için bakmak istiyorsanız en çok karşılaştıklarınız Autodesk, 3D Max, Maxon Cinema 4D, Zbrush, Rhino gibi programlar olacaktır. Nesnelerin gerçekçi ölçülerle sanal ortamda canlandırılması işlemine de 3D modelleme denilmektedir. 3D animasyon nasıl yapılır için öncelikle 3D modelleme yapmak gerekir. Bu nedenle modelleme yapılacak nesnenin ya da canlının mutlaka anatomik yapısının bilinmesi gerekir. Tüm aşamalar entegre şekilde ilerlediği için senaryo ve konsepte uygun ilerlenilmelidir.

3D Animasyon Öğrenmek

3D animasyon öğrenmek istiyorsanız bu aşamada sabırlı olmalısınız. Çünkü sonuca ulaşmak için geçmeniz gereken çok fazla aşama vardır ve her aşamada titizlikle çalışırsanız sonucunda güzel bir 3D animasyon yapmış olursunuz. Bu nedenle 3D animasyon öğrenirken her bir bilgiyi aklınızda tutmaya özen göstermelisiniz. Nesnelere günlük hayatta daha farklı yaklaşmalı ve boyutlandırmayı iyi yapabilmek için detaylara önem vermelisiniz. 3D animasyon öğrenmek için zaman harcamalı ve çabuk öğrenebileceğiniz program olmadığını bilmeli ve buna göre başlamalısınız. Gerçekten azim ve istekle doğru programlarda iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Animasyon Yapma Programı

En Çok Kullanılan 2D Animasyon Programları 

En çok kullanılan 2D animasyon programları da en az 3D kadar ilgi çeken bir animasyon türüdür. En çok kullanılan 2D animasyon programları şunlardır:

  • Toon Boom animasyon programı: Birçok deneyimli kişi tarafından dünyanın en 2D programları arasında gösterilmektedir. Sanal kamera özelliği vardır.
  • Synfig Studio: Açık kaynaklı kodu olan ve ücretsiz bir 2D animasyon programı olduğu için kullanıcı sayısı çok fazladır.
  • Crazy Talk Animator: Çok fazla yenilikçi araca sahip bir programdır.
  • Anime Studio: Vektör tabanlı 2D animasyonlar yapabileceğiniz bir programdır.
  • Digicel Filip Book: Karakter çizimi yapabileceğiniz ve görüntüleri tasarlayabileceğiniz bir programdır.

2D ve 3D programları indirerek bilgisayarınıza kurabilir ve çalışmalara hemen başlayabilirsiniz. Her bir programın kendisine has araçları ve çalışma tarzları olduğu için programa göre öğrenme programınızı belirleyebilir ve temel animasyon tekniklerini hızlı bir şekilde öğrenerek her programda rahatlıkla çalışabilirsiniz diyebiliriz.

 

 

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir