Aplikasyon Krokisi Nedir?

Aplikasyon krokisi nedir için işlemleri bir gayrimenkulün mevcut halini gösteren uydu koordinatlarına göre ince ölçümlerle haritada yerini gösteren bina hakkında gerekli olan incelemelerin yapılması ve elektronik ortamda işlenmesidir denilebilir. Bu şekilde hangi alanda nasıl bir gayrimenkul yapısı var olduğu ile alakalı olarak daha kısa sürede daha net bilgiler elde edilmektedir. Aplikasyon krokisi nedir için ayrıca aplikasyon sırasında projenin veya arazinin de bir modeli evrak üzerinde bulunması gerekir. Bu şekilde parsel ya da paftası belli olan binanın köşe kazıkları sınırlara işaretlenerek ölçüm yapılır. Aplikasyon krokisi de kişilerin talepleri ile işleme alınabilecek bir evraktır. Kişilerin isteği olmadan 3. şahıslar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nce bu tür bir girişimde bulunulmamaktadır. Aplikasyon krokisinin temel özellikleri kenar numaraları da dahil olmak üzere bütün özellikleri içerisinde barındırmasıdır. Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde krokinin bilgilendirme maksadı ile kullanılması mümkün kılınmaktadır. Aplikasyon Krokisinin bir diğer ismi ise “Röperli”  evrakıdır. Aplikasyon krokisi evrakı alındıktan sonra, yerinde tecavüzlü bir alan var mı? Ada parsel üzerinde neler bulunuyor. Bina sınırı nereleridir gibi bilgileri bize vermektedir. Sonrasında bölge belediyelerden gelecek ekipler lihkab ölçümü yapılmış evraklar üzerinde değerlendirmede bulunarak işlem devamını sağlamaktadırlar.

Kroki Nerelerden Alınır?

Kroki nerelerden alınır sorusu akla gelmektedir. Aplikasyon krokisini özel LİHKAP firmalarından alabilirsiniz. Tapu fotokopisi ile maliklerden herhangi birisinin başvurusu ile alabilirsiniz.  Aplikasyon krokisinin alınma işlemleri sırasında Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş olan bürolar üzerinden tamamlayabilirsiniz. İlde herhangi bir büro bulunmuyorsa direkt olarak müdürlüğe giderek da bu konuda işlemler tamamlanabilmektedir. Kullanılan büronun muhakkak müdürlük tarafından lisanslandırılmış olması lazımdır. Lisans sahibi olmayan büroların hazırlamış olduğu krokilerin geçerliliği olmayacaktır. Bu şekilde kroki nereden alınır sorusu cevap bulmuş olur.

Aplikasyon Krokisi Fiyatı

Aplikasyon krokisi fiyatı, röperli kroki evrakının fiyatı 2018 yılına ait son güncel fiyatı 540 TL’dir. Bu fiyata KDV dahildir. Yapmış olduğunuz her işlem sonrasında Lihkap firmaları makbuz vermektedir.

Gereken Belgeler

Gereken belgeler aplikasyon krokinin talebi sırasında önem arz etmektedir. Kişilerin yanlarında bürolara götürmeleri gereken belgeler temel dokümanlardır. Bunlar;

  • Gayrimenkulün tapu senedi, tapu senedinin onaylı nüshası
  • Taşınmaz mala sahip olan kişinin kimliği veya vekaletnamesi
  • Taşınmaz malın sahibinin gelememesi durumunda mahkemenin belirlemiş olduğu vasi veya kayyımın nüfus kağıdı örneği ve kimliği ile de işlemler gerçekleştirilebilmektedir.
  • Mal sahibinin vefat etmesi durumunda talepte bulunan kişinin mirasçı olduğuna dair gerekli olan veraset ilamı ve mirasçının nüfus kayıt örneği

Bu belgelerin büroya ya da müdürlüğe getirilmesi ile beraber başvuru işleme alınacaktır. Özellikle satı işlemleri sırasında alıcılar tarafından bu aplikasyon krokisi talep edilebilmektedir. Krokide bütün detaylar yazıldığı için kişilerin herhangi bir sorun ile ya da sürpriz bilgi ile karşılaşması söz konusu olmayacaktır. Tapu Kadastro Müdürlüğü üzerinden işlem gerçekleştirecek olan kişilerden tapu senedi gibi bilgiler talep edilmeyecektir. Bu bilgiler zaten TAKBİS’te bulunmaktadır.

 


0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir