Autocad Alan Hesaplama

Autocad alan hesaplama işlemlerinin yapılabilmesi için kapalı bir alanın açılması gerekmektedir. Autocad alan heaplama için kapalı bir alan açıldıktan sonra ise birkaç yöntem üzerinden alan hesaplama işlemlerini gerçekleştirmek mümkün olacaktır.

Alan Hesaplama Yöntemleri

Alan hesaplama yöntemleri uygulamak alan hesaplama çalışmasını Autocad üzerinde yapmanızı sağlar. Eğer ki alan hesaplama için çizimi polyline olarak yapmışsanız daha kolay bir işleyiş mantığı vardır. Alan hesaplama yöntemleri ipuçları;

  • Bölgeye ait olan Polyline işaretlenmelidir ve ardından CTRL+1 tuşlarına basılmalıdır
  • Açılan pencere bölümünde AREA yazan bölümde görülen rakamlar bizim sayı değerimizi oluşturur
  • Rakamların hemen altında yazan Length ise çevre alanını yani seçilmiş olan çizginin toplam uzunluk miktarını vermektedir
  • Bunun için ilk olarak Join komutunu kullanabilir ve çizgileri birleştirerek CTRL+1 tuşuna basabilirsiniz.

Area Komutu ile (komut satırına aa yazılarak Enter denmeli ya da üst menü alanında yer alan sekmelerden Alan Hesaplama seçilerek köşe noktaları tıklanmalıdır. Yeşil bir alan içerisine alır ve ardından Enter tuşuna tıkladıktan sonra alan hesaplama işlemi gerçekleşir)

Autocad Alan Hesaplama

Zaman Tasarrufu

Zaman tasarrufu için genel anlamda Autocad alan hesaplama da ikinci yöntem daha sık olarak kullanılmaktadır. Özelikle de büyük proje çalışmalarında yoğunluğu azaltmak ve müşteri memnuiyetini sağlamak adına hız önemli olmaktadır. Bu yüzden alan hesaplama faaliyetlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi zamandan tasarruf edilmesi noktasında önemli bir konu olmaktadır. Tüm çizgilerimizin her birini polyline olarak yapılması ve ardından hesaplama yapılması zaman açısından büyük bir tasarruf sağlar. Bu yüzden vakiti daha etkili kullanabilecek ve deneyim anlamında da hız kazanmış olunacaktır. Önemli olan doğru eylemin, en iyi vakit alternatifleri değerlendirilerek bir çalışma gerçekleştirilmesidir. Autocad alan hesaplama çalışması için genel anlamda yukarıdaki yöntemler izlenilen seçenekler arasındadır. İlk yöntem ya da ikinci yöntem arasında çalışmaları kendinizde yaparak durum algılanabilir. Ayrıca belirli başlı çalışmaların denenmesiyle, pratiklik oluşturulabilir ve kolay olan bir alan hesaplaması çalışması Autocad üzerinden doğrudan hesaplanabilir.

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir