Autocad Ölçülendirme

Autocad ölçülendirme bilgisayar tabanlı bir çizim programı olduğunu söylediğimiz Autocad için, inşaat ve imalat alanında sıklıkla karşımıza çıkan bir program türüdür. İçerisinde farklı çizim araçları bulunan bu program aynı zamanda mimari alanda da çok kullanılır. Pek çok işverenin olmazsa olmaz kabul ettiği Autocad ölçülendirme bilgisi kendinizin öğrenebileceği gibi dışarıdan yardımla kurslara katılarak da öğrenebileceğiniz bir bilgidir. Hem iki boyut hem de üç boyutlu çizimler yapabileceğiniz Autocad ile, istediğiniz her şeyin katı halini tasarlayabilirsiniz. Ancak bilgisayar sürümünüzün de buna göre olmasına dikkat etmeniz gerekir. Güncel Mac ya da Windows kullanırsanız programı daha hızlı kullanacak ve iş akışınızı da buna göre daha hızlı yapabileceksiniz.

Autocad Uygulama Butonları 

Autocad uygulama butonları kullanmak istiyorsanız araç çubuklarını bilmeniz gerekir. Autocad uygulama butonları da bu menü araç çubukları içerisindedir. Ölçüm yapmak, çizim yapmak, dosya açmak ve benzeri işlemler için hangi menü çubuğunun ne işe yaradığını bilmeli ve gerekiyorsa zaman içerisinde kısayolları da öğrenmelisiniz. Uygulama butonu temelde başlangıçlarda kullanacağınız ve yeni dosya açmak, dosyayı farklı kaydetmek ya da render almak gibi işlemler için kullanabileceğiniz bir alandır. Durum çubuğuna baktığınız zaman da araç çubuklarının olduğu bölümü görürsünüz. Ekranın altında kalan bu bölüm çizim sırasında izlemeniz gerekenleri size verir. Şerit çubuğu da hızlı erişimin hemen altında yer alır. Komut çubuğunu kullanırsanız programla sadece komutlar yardımıyla iletişim kurabilir ve istediğiniz şekilde ilerleyebilirsiniz.

Autocad Ölçülendirme Ayarları

Autocad Komutları 

Autocad komutları ile tasarım esnasında bu programda kullanabileceğiniz sayısız tane olduğunu söyleyebiliriz. Amaca göre değişen farklı işlevleri olan bu komutlar senkronize olarak kullanılabilir. Komut satırına ekleyebilir ya da araç çubuklarından da komutları seçebilirsiniz. En çok kullanılan komutlar:

  • Mline: Çoklu çizgiler çizer.
  • Trance: Çizgi genişliği değişen çizgiler çizer.
  • Polygon: Çokgen çizmeyi sağlar.
  • Sketch: Serbest el çizimi yapmanızı sağlar.
  • Pline: Birleşik çizgiler çizer.
  • Arc: Yay çizmenizi sağlar.

Bu saydıklarımız dışında circle, line, solid, spline gibi pek çok kullanılabilecek çizim aracı olduğunu söyleyebiliriz. Her bir aracın ne işe yaradığını öğrenmek için öncelikle programı kullanmalı ve uygulamalı denemelisiniz.

 

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir