Aydınlatma Modelleri

Aydınlatma modelleri evinizin havasını tümden değiştirecek, oturduğunuz alanı istediğiniz gibi gösterebilmeniz konusunda size yardımcı olacak unsurlardır. Aydınlatma modelleri sayesinde yaşam alanınızı çok daha şık bir hale getirebilir, evinizin ışığını değiştirerek modayı yakından takip edebilirsiniz. Bunun için öncelikle evinizdeki diğer dekoratif ürünlere bakmalı ve yaşam tarzınızla uyumlu aydınlatma modellerini seçmeye özen göstermelisiniz.

Yazın Sıcak Esintilerini Aydınlatmalarınız da Hissedin

Aydınlatmalarınız da yaza girdiğiniz dönemlerde, evinizde bazı değişiklikler yapmaya çalışabilir ve daha sıcak konseptler yaratmayı düşünebilirsiniz. Bunun için sadece yapmanız gereken özellikle cam işlemeli avize modellerini kullanmaktır. Aydınlatmalarınız hem evinizi daha şık gösterecek hem de yaz esintilerine uygun bir konsept yaratmanız konusunda size kolaylık tanıyacaktır. En yeni aydınlatma modelleri arasında sayabileceğimiz altın rengi modeller son dönemlerde oldukça popüler. Şemsiye aydınlatma modelleri ve damla modeller de ilgi çekiyor.

Aydınlatma Modelleri

Aydınlatma Nasıl Seçilmelidir?

Aydınlatma nasıl seçilmelidir sorusuna evin her köşesi için farklı bir aydınlatma modeli ve tekniğinin kullanılabileceğini söylemek gerekir. Çünkü doğru aydınlatma için değişken unsurlar vardır. Aydınlatma nasıl seçilmelidir ile ilgili ipuçları yapacağınız alanın nasıl ışık aldığı, ne kadar ışık aldığı ve bu alanı ne için kullanacağınıza göre değişecektir.  Genel bilgilerden en önemlisi her bir metrekare için o kadar watt harcanması gerektiğidir. Bunlardan yola çıkarak doğru aydınlatma modelini bulmak için her odayı ayrı ayrı ele alabiliriz. Aydınlatma nasıl seçilmelidir için ipuçları:

  • Yatak odası için doğru aydınlatma: Yatak odasında genelde tepeden aydınlatmanın yanı sıra, yatak başında kullanılan aydınlatmalar da tercih edilir. Abajurlar hem şık hem de işlevsel olacaktır.
  • Oturma odası için doğru aydınlatma: Salon için tepeden gelen bir aydınlatma göz yorabilir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar akıllı ve ayarlanabilir aydınlatmalar günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Böylece film izlerken daha loş ışıklarda ya da bir işle uğraşırken daha yüksek aydınlatmalarda odayı değiştirebilirsiniz.
  • Banyolar için doğru aydınlatma: Ayna üzerinde duracak bir tepe aynası banyolarda çok fazla işlevsel olacaktır. Ayrıca iki yanda aplik olması da önemlidir.
  • Yemek odası için doğru aydınlatma: Buraya doğru aydınlatma bulunması için masanın boyutu ve türü çok önemlidir. Uzun masalar için eşit aralıklarla duran sarkıt aydınlatmalar kullanılır.
  • Mutfak için doğru aydınlatma: Evin en çok kullanılan bölümlerinden biri mutfak olduğu için tek bir aydınlatma yeterli gelmeyecektir. Dolapların üzerine ek spotlar yerleştirilebilir.

Retro Tarzda Aydınlatmaları Kullanın

Retro tarda ürünler ile eviniz klasik tarzda döşenmişse ve retro parçalar kullanmayı seviyorsanız, bunu aydınlatma için de gerçekleştirebilir ve retro tarzda aydınlatmalar alabilirsiniz. Evinizde nostalji rüzgarları estirecek aydınlatmaları tercih edecekseniz vintage ürünler ilginizi çekecektir. Vintage ürünler içerisinde yer alan aydınlatmalarda gaz lambalarına kadar oldukça eski aydınlatma modelleri vardır. Bunları salonda dekoratif olarak kullanabilir ya da evin giriş kısımlarına koyarak loş bir aydınlatma sağlayabilirsiniz. Doğru ışığı kullandığınız zaman evinizdeki vintage hava retro tarz ile birlikte sizi oldukça memnun edecektir.

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir