Ev Dekorasyonu Fikirleri

 Ev dekorasyonu fikirleri yaşam alanımız olan evler, en çok ilgiyi ve özeni isteyen yerler, için olmazsa olmazdır. Üstelik sizi anlatan, karakterinizi yansıtan, tarzınızı ortaya koyan bir evde ne kadar mutlu hissedebileceğinizi de bir hayal edin. İşteyken ya da dışardayken size evinizin hayalini kurduracak tasarımlara sahip olmak, kulağa çok güzel gelmiyor mu? Öyleyse birbirinden şahane ev dekorasyonu fikirleri arasından tarzınıza en uygun olanı seçerek işe koyulabilirsiniz. Size yardımcı olmak için kaleme aldığımız bu rehber yazı sayesinde, istediğiniz ev dekorasyonu fikirlerine ulaşabilir, bu hayali gerçekleştirmek içinse hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

1- Minimalist Dekorasyon

Minimalist dekorasyon son yılların en trend dekorasyon modelleri arasında bulunmaktır. Minimalist dekorasyon sadeliği ve doğallığı seviyor, ferah bir yaşam alanı istiyorsanız, sizi yansıtıyor anlamına gelebilir. Evinizde bu tarz bir dekorasyon fikrini değerlendirebilirsiniz. Özellikle yoğun iş temposuyla çalışıyorsanız ve gün içinde zihniniz çok yoruluyorsa, minimalist dekorasyon ile oluşturulmuş bir ev sizin için harika bir seçenek olacaktır. Üstelik bu minimalist dekorasyon tarzı küçük evler için oldukça ideal. Peki, minimalist dekorasyon nasıl yapılır? Öncelikle ilk felsefeniz az eşya olmalı! Aksesuarları minimum düzeyde kullanmalı ve mobilya için de iç açıcı, ferahlatıcı renkleri tercih etmelisiniz.

minimalist ev dekorasyonu

2- Maksimalist Dekorasyon

Maksimalist dekorasyon , minimalist dekorasyonun tam karşıtı olan tarz, sizi adeta bir cümbüşe hazırlıyor. Eğer iddialı ve dikkat çekici bir görünüm arıyorsanız, bu dekorasyon fikri tam aradığınız şey.

Maksimalist dekorasyon tarzında kullanacağınız eşyalar büyük, kendine has ve antik görünümlü olabilir. Bunun yanı sıra renkli duvar kağıtları kullanabilir ya da gösterişli avizeler ve aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Neşeli, yerinde duramayan bir tarzınız varsa, maksimalist dekorasyon ile oluşturulmuş bir ev kesinlikle tam olarak sizi yansıtabilir.

Maksimalist Dekorasyon Fikirleri

3- Renkli Ev Dekorasyonu

Renkli ev dekorasyonu “Evim ne minimalist olsun ne de maksimalist, ben arada kalmış bir şeyler istiyorum” diyenler için ne sadelikten ne de gösterişten vazgeçmeyecekleri bir dekorasyon fikri var sırada: Renkler! Renkli ev dekorasyonu ile tüm sevdiğiniz renkleri bir arada kullanabileceğiniz muhteşem bir salon dekorasyonu yaptırabilirsiniz. Koltuk renginizden farklı berjerler, renkli duvar panoları ya da tablolar, rengarenk aksesuarlar ve duvar kağıtları. Renkli ev dekorasyonu sevdiğiniz renkleri her gün görmek için bir fırsat olacaktır. Yapmanız gereken tek şey, renklendirmek istediğiniz alanlara karar vermek ve renkli ev dekorasyonu uygulayarak evinizi taçlandırmak.

Renkli Ev Dekorasyonu Fikirleri

4- Modern Ev Dekorasyonu

Modern ev dekorasyonu  evi için modern bir tarz isteyenler için. Peki, bunu nasıl yapabiliriz? Modern ev dekorasyonu  ile hayallerinizdeki o modern eve sahip olmanız aslında çok kolay. İşte dikkat etmeniz gereken noktalar:

  • Eve hakim olacak ana rengi belirlemeli ve bu rengin sade bir renk olmasına da dikkat etmelisiniz. Sonrasında farklı renkler kullansanız dahi, seçtiğiniz bu ana renk en göze çarpan aksesuarlarda ve mobilyalarda bulunmalı.
  • Salonunuzda açık renk koltuk modelleri varsa, kırlentlerini canlı renklerde seçmeniz modern ev dekorasyonu konseptine uygun olacaktır.
  • Trend modelleri takip etmeli ve perdelerinizi en trend olan modellerden seçmelisiniz. Fransız cam modeline sahip evler için mekanizmalı uzun perdeler değerlendirilebilir.
  • Geometrik desenli avize modelleri son yıllarda oldukça popüler. Siz de ev dekorasyonu için bu tarz avize modellerini tercih edebilirsiniz. Hatta evinizin çeşitli alanlarında kullanacağınız aksesuarlarınız da geometrik desenli aksesuarlar olabilir.
  • Mumlar modern ev dekorasyonu için vazgeçilmezidir. İrili ufaklı birçok mum modeli ile evinizde hem sıcak hem romantik hem de modern bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Modern Ev Dekorasyonu Fikirleri

 

Renkler, şekiller, dizayn ve duygular.

 

5- Renkli Tavan Dekorasyonu

Renkli tavan dekorasyonu ile klasik beyaz tavanları artık unutun! Duvarlarınız beyaz olsa bile renkli tavan dekorasyonu ile tavanınız aynı renk olmak zorunda değil, mobilyalarınızda ve aksesuarlarınızda kullandığınız renklerden birini seçerek, tavanınızı o renge boyatabilirsiniz. Eğer evinizin duvarları renkliyse de tavanınız beyaz kalmak zorunda değil. Onu da aynı renge boyata bilirsiniz. Renkli tavan dekorasyonu ile evinizin farklı ve modern bir görünüme kavuşması işte bu kadar kolay.

Renkli Tavan Dekorasyonu

6- Dekorasyonda Aksesuar

Dekorasyonda aksesuar çok önemli ayrıntılardır. Mobilyalar, halılar, perdeler ya da sehpalar. Dekorasyon için sadece bunlar yeterli olmaz. Aksesuarlar evin en temel araç gereçlerindendir ve aslında evinizi tamamen değiştirebilecek yeteneğe de sahiplerdir. Peki, dekorasyonda aksesuar kullanımı nasıl olmalıdır? Bunun için öncelikle evinizin ne tarzda dekore edildiğine dikkat etmeniz gerek. Minimalist bir tarza sahip evde, büyük ve şatafatlı aksesuarlar kullanmak minimalist görünümü tamamen yok edecektir. Ya da maksimalist bir ev dekorasyonunda kullanacağınız sade ve minimalist aksesuarlar, göze çarpmayacak ve amacına ulaşamayacaktır.

Evinizin tarzına göre seçeceğiniz dekorasyon aksesuarları arasında, mumluklar ve mumlar, heykeller, biblolar, fotoğraf çerçeveleri, tablolar, aynalar, cam aksesuarlar, kozalaklar, vazolar ve çiçekler yer alıyor.  Buraya pek çok aksesuar modeli daha ekleyebilirsiniz.

Dekorasyonda Aksesuar Dokunuşları

7- Ev Dekorasyonunun Vazgeçilmezi Duvar Kağıtları

Duvar kağıtları ile yapılacak küçük bir dokunuş, aslında evinizin bambaşka bir havaya bürünmesi için yeter de artar bile. Son yılların en popüler ev dekorasyonu trendleri arasında sıklıkla gördüğünüz duvar kağıtlarını artık sizin de alma vaktiniz geldi. Salon duvarının tamamına ya da bir kısmına uygulayacağınız birbirinden şahane duvar kağıdı modelleri ile evinizi modern, şık ve elegan bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Tv ünitesinin arkasına, ya da iki yan duvarlara uygulayabileceğiniz duvar kağıdı desenlerini seçerken, salon tarzınızı göz önünde bulundurmayı unutmayın. Örneğin, vintage bir ev için ağaç görünümlü, otantik bir ev için tuğla görünümlü, sade bir ev içinse beyaz sade çiçeklerin olduğu bir duvar kağıdı harika bir seçenek olabilir.

Ev Dekorasyonunun Vazgeçilmezi Duvar Kağıtları

8- Desenli Fayanslar ile Ev Dekorasyonu

Desenli fayanslar ile banyo, mutfak ve hollerde kullanılan fayanslar için yeniliğe ne dersiniz? Klasik tek renk fayanslar kullanmak yerine, modern ve desenli fayans modelleri tercih edebilirsiniz. Çiçekli, geometrik desenli, renk bloklu ve farklı desenlere sahip fayanslar ile muhteşem bir görünüm elde etmek imkansız değil. Özellikle modern ev dekorasyonu isteyenler için bu seçenek kesinlikle değerlendirilmeye değer!

Desenli Fayanslar ile Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonu fikirleri için bu önerileri de dikkate alarak kendi tarzınızı oluşturabilir, yaşam alanınızı çok daha huzurlu ve dikkat çekici bir hale dönüştürebilirsiniz.

 

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir