Dekorasyon İçin Bir Mimarla Çalışmak Zorunda Mıyım?

Dekorasyon için bir mimarla çalışmak zorunda mıyım sorusuna cevap olarak mimara hangi konuda ihtiyacımız olduğunu bilmeliyiz. Dekorasyon için bir mimarla çalışmak  mekanların kullanım amaçlarına uygun olarak en verimli halini alması demektir. Estetik ve sanatsal olacak şekilde düzenlenmesi kaçınılmaz olacaktır. İnsan tarih boyunca her zaman etrafını düzenlemek ve tasarlamak eğiliminde olmuştur. Çünkü insan oğlu estetik kaygılarla doğar ve hayatını o şekilde devam ettirir. Bütün bu girizgahtan sonra dekorasyon için bir mimarla çalışmak zorunda mıyım? Başka bir kişiden yardım almam şart mı? Dekorasyon bir zevk ve ruh işidir! Her insanda da estetik kaygı ve bu yönde bir algı var olduğuna göre dekorasyon  için bir mimarla çalışmak zorunda değilsiniz. Böyle bir zorunluluk yok. Ne evler ve ofisler var ki her hangi bir dekorasyon eğitimi almamış insanlar tarafından dizayn edilmiş ve muhteşem görüntülere imza atmışlardır.

Modern İnsan İçin Dekorasyon

Modern insan için dekorasyon imaj meselesi haline gelmiştir. Herkesin estetik algısı tabi ki var ancak yeterli olmayabiliyor. Örneğin evinizi, ofisinizi veya bahçenizi bir iç mimardan yardım alarak dekore ettirebilirsiniz. Günümüzde modern insan için dekorasyon giyim kuşamı kadar önemli hale gelmektedir. Modern insan için dekorasyon bir yapıya girildiğinde estetik açıdan hoş görünmesidir. İnsanlar bunu kendi becerileriyle de yapabilir. Bu noktada kişi dekorasyon bilgisine ve yeteneğine güvenmiyorsa tabi ki daha profesyonel birilerinden yardım almalıdır.

Dekorasyon stilinizi yansıtır.

Bir İç Mimar

Bir iç mimardan ya da mimarlık ofisinden yardım almak demek evinizin her türlü dekorasyonunu sizin dışınızdaki kişilere bırakın demek değil. Bir iç mimara kendi fikirlerinizi anlatarak, evinizde görmek istediğiniz manzarayı tarif edebilir, müşterek bir dekorasyon yapabilirsiniz. İstediğiniz dekorasyonun hangi unsurlarının fazlalık olabileceğini bir iç mimar ile birlikte kararlaştırabilirsiniz. Size tavsiyemiz evinizde kullanacağınız büyük parçaları kendiniz belirleyin, sonuçta yıllarca o eşyaları kullanacak olan sizsiniz. Yardım alabilirsiniz tabi, ancak bu yardım kullanılacak eşyaların belirlenmesi şeklinde değil de eşyaların belki yerleştirilmesi noktasında olabilir. Ya da kendi belirlediğiniz dekorasyon ürünlerinin hangilerinin fazlalık olabileceği noktasında bir yardım alabilirsiniz.

Son Olarak

Son olarak zaten sizin bir zevkiniz mutlaka var! Ve yaşadığımız mekanlar bizi yansıtmalı ise, ruhunuzu verin mekana ve istediğiniz gibi dekore edin derim.


0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir