Emlak Vergisi Nereye Ödenir?

Emlak vergisi nereye ödenir için vergi sahibi olan on binler hatta milyonlar mevcut. Bu nedenle emlak vergisinin nereye ödeneceği de merak edilen büyük bir soru. Her yıl düzenli olarak ödenen emlak vergisi nereye ödenir şeklinde sorulara sahipseniz, bunun için ödemeniz gereken vergi tutarını hesaplamalı ve buna göre bir plan oluşturmalısınız.

Emlağın Yer Aldığı Banka

Emlağın yer aldığı banka, vergisi garimenkulun yer aldığı belediyeye gidilerek bizzat aynı belediyenin hesabının yer aldığı bankadan ödenmelidir. Yani mülk neredeyse, bağlı olduğu belediyeye giderek güncel banka hesabının nerede olduğunu sorabilir ve o bankadan ödeme işlemini gerçekleştirerek vergiden kurtulabilirsiniz. Eğer bankaya gitmek istemiyorsanız bunun yerine PTT havale yöntemini kullanarak emlak vergisi mükellef numarasıyla da gerçekleştirilebilir. Son zamanlarda e belediye sistemine geçildiği için ödemeleri e belediye sisteminden de yapabilirsiniz.

Emlak Vergisi Nereye Ödenir?

Emlak Vergisi Başvurusu 

Emlak vergisi başvurusu için gerekenler;

  • Emlak tapusunun fotokopisi
  • Bina bulunuyorsa binanın yapı kullanma izin fotokopisi
  • Beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresleri
  • Binanın yer aldığı açık adres
  • Vergi numarası ve TC kimlik numarası

Yukarıda saydığımız belgeleri tamamlayarak emlak vergisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için mükelleflerin bizzat belediyeye gitmesi gerekmektedir. Yani kendi adınıza olan bir mülk için bir başkası belediyeye giderek emlak vergisi başvurusu yapamaz. Belediyeden temin edilen ücretsiz formu da eksiksiz olacak şekilde doldurmayı unutmamanız gerekir. İşlemler sonrasında kısa sürede halledilecektir.

Emlak Vergisinden Muaf Olanlar

Emlak vergisinden muaf olanlar vardır. 200 metrekare brütü olan eve sahip olanlar ve tek evi olanlar emlak vergisi muafı sayılırlar. Hiçbir geliri olmayan ev hanımları ve çalışmayan işsizler de emlak vergisi ödemez. Engelliler ve gaziler de emlak vergisinden muaf olan kişilerdir.SGK içerisinden aldığı emekli maaşından başka hiçbir maaşı olmayan  kişilerden de vergi alınmaz. Son olarak şehitlerin dul ve yetimleri de indirimli bina emlak verigisi uygulamasını kullanır. Emlak vergisi için belgelerin eksiksiz olmasına dikkat etmeli ve sadece siz başvuru yapabileceğiniz için bir başkasını göndermemelisiniz. Güncel banka bilgilerini banka şube yetkililerinden de öğrenebilir ve verginizi yatırabilirsiniz.

 

 

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir