Grobeton Nedir?

Grubeton nedir? İnşaat kavramları arasında belki de en çok duyulan grubeton nedir? Genel olarak bir tanım yapılması gerekirse, dayanımın önemli olmadığı yerlerde kullanılan malzemedir şeklinde bir tanım yapılır. Bunun beraberinde net bir tanım için ise mukavemet gerektirmeyen alanlarda kullanılmak üzere hazırlanan ve dozu düşük olan – demmirsiz beton türüdür şeklinde bir tanım yapılabilir. Bir beton hacimde yüzde 2’den az demir içermesi halinde direkt olarak grobeton olarak sınıflandırılır. Grobeton nedir dendiğinde, bu özelliği taşıyan beton türüdür de diyebilirsiniz.

Grubeton Kullanım Amacı

Grubeton kullanım amacı nedir? Farklı pek çok alanda kullanıma açık olan beton türünün, grubeton kullanım amacı nedir? Kullanımındaki temel amaç; temel betonarmesi ve doğal zemin arasındaki bağlantıyı kesmektir. Yapıya gelebilecek olan sudan ve asitten yüksek oranda korumaktadır. Bu özellik sağlanırken, aynı zamanda düzgün yüzey koşulunun oluşturulmasını da destekler. Bu sayede doğal zemindeki eğimler sorun olmaktan çıkacaktır. Düzleşme işlemi de gerçekleşmiş olacaktır. Zeminlerde gro beton kullanılan yapıların ilerleyen yıllarda zemin problemi yaşama ihtimalleri de büyük ölçüde azaltılmış olacaktır. Son derece önemlidir. Grubeton kullanım amacı kapsamında, detaylı bilgi ile aslında son derece önemli bir malzeme olduğunu da görmüş olacaksınız.

Grubeton Nasıl Dökülür?

Grubeton nasıl dökülür? En çok merak edilenler arasında grubeton nasıl dökülür sorusunun yanıtı var. İnşaat yapımı sırasında en çok ihmal edilen konular arasında. Ancak son derece önemlidir. Başarılım temel çalışmasında mutlaka dikkat edilmesi gereken aşamadır. Hatasız döküm için her aşama kontrol edilerek tamamlanmalıdır.

  • Döküm işleminden önce temel seviyesinde proje kotu seviyesinde olunup olunmadığı kontrol edilmelidir.
  • Döküme başlamadan önce zemin sıkıştırma işleminin doğru yapıldığından emin olunması gerekir. Zeminin sıkı formda olduğundan emin olunarak, zeminin çok tozlu bir durumda olması durumunda da sulama işleminin yapılması gerekir.
  • 5 cm den az dökülmemesine özen göstermelisiniz.
  • Dökümden önce projenin aplikasyonu yapılarak, bu göre kalıp çıkarılıp ona göre profesyonel şekilde işlem yapılmalıdır. 20 cm den fazla olacak şeklide temel yapımı sınırından hesaplanmalıdır.
  • Grobetonu zemine tek parça halinde dökmenin yerine alanı 3’e 3’lük, 2’ye 2’lik karelere bölerek döküm gerçekleştirmek gerekir. Daha düzgün formda bir beton dökümü sağlanmış olur.
  • Temelde uygulanacak olan membran izolasyonunun düzgünlüğünün sağlanması açısından helikopter ile düzenlenmesi de diğer bir aşama olacaktır. Grubeton nasıl dökülür sorusunun yanıtı verilmiştir.

Grubeton Çeşitleri

Grubeton çeşitleribeton sınıfları üzerinden belirlenir. Grubeton çeşitlerikapsamında, doz ve ölçüme göre hareket ederek çeşitlendirme yapılmaktadır. Beton sınıfları;150 dozluk, C6/8, 200 zluk – C 8/10, 250 dozluk – C 12/15, 300 dozluk – C 16/20 şeklinde beton sınıfları oluşturulmuştur. Çeşitler arasından uygun olan bu alanda uzman olan ekip tarafından belirlenecektir. Grubeton çeşitleri ile işlem yapılması sağlanacaktır.

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir