Mimari Portfolyo

Mimari portfolyo, bir mimarın ya da mimarlık ofisinin yaptığı çalışmaları, uzmanlıklarını ve yeteneklerini sergilediği görsel doküman olarak tanımlanabilir. Mimari portfolyo örnekleri sayesinde bir mimarın iş alanındaki becerisinin yanı sıra mesleğe bakış açısı da görülebilir. Çünkü tasarıma nasıl yaklaştığı ve yaratıcılığının boyutları ile birlikte, teknik kapasitesinden de ipuçları verir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mimari Portfolyo Örnekleri

Dikkat edilmesi gerekenler aşağıda belirtilmştir.

  • Kapak ve Arka Sayfa Tasarımı

Mimari portfolyo hazırlarken en az içeriği kadar önemli olan bir şey varsa o da sunumudur. Bu yüzden kapağa ve son sayfaya ayrı bir önem gösterilmelidir. Özellikle kapak kısmında portfolyonun içeriği hakkında merak uyandırıcı içerik ve görsellerin kullanılması ilgili yükseltecektir. Hazırladığınız portfolyonun giriş kısmında kendinizi ve neden bu portfolyoyu hazırladığını belirtirken, kısa ve akıcı ifadeler kullanmaya çalışın. Bu kısım iddianızı da belli etmeli ancak asıl iddianın  içerikte olduğunu da vurgulamalıdır.

  • Kendinizi Tanıtmak Önemli

Mimarlık, yaratıcılık ve disiplinin bir arada harmanlandığı bir meslektir. Bu yüzden yaptığınız işle ilgilenecek olan tarafların sizin doğru kişi olduğunuzu düşünmesini sağlayacak ifadelerle kendinizi anlatan bir yazı hazırlamanız sağlıklı sonuçlar verecektir. Bu aşamada abartıya kaçmadan esprili ifadeler de kullanılabilir.

  • Beceriniz Yazıda Kalmasın

İyi bir mimari portfolyo, mimarın kullanabildiği bilgisayar programlarının somut kanıtı şeklinde olmalıdır. Yani kişisel bilgilerinizde kullanabildiğinizi belirttiğiniz programlar, orada yazandan çok portfolyonuzdaki işlerle karşı tarafa anlam ifade etmelidir. Bu yüzden görsellere yaklaşımınızı ve usta olduğunuz yazılımdaki becerinizi mutlaka en iyi şekilde ortaya koymalısınız.

  • Referanslarınızı Detaylandırın

Yaptığınız işlerde nasıl bir pozisyona sahip olduğunuzu ve projenin hangi aşamalarına katkı sağladığınızı detaylı bir biçimde açıklamanız önemlidir. Birlikte çalıştığınız kişilerin iletişim bilgilerini vermekten de kaçınmayın.

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir