Mimaride Sofistike

Sofistike son dönemde hayatın içinde en çok duyulan kelimelerden biri. Özel olarak sofistike dekorasyonda, mekanlarda kullanılır. Kelime çoğu zaman sıkça duyulsa da ne anlam ifade ettiği net şekilde bilinmez. Öncelikle Türk Dil Kurumu sözlüğünde bu kelimenin sıkça arandığını da söyleyebiliriz. Bakıldığında kelimenin kökeninin Fransızcadan geldiğini görüyoruz. TDK güncel sözlük üzerinden kelimenin anlamının yanıltıcı ve karmaşık olduğu sonucuna varılmıştır. Tarz ya da dekorasyon sözcükleri ile bir arada kullanılmaktadır. Sofistike yanıltıcı ve karmaşık anlamına gelen sözcüktür.

Mimari Sofistike

Mimari sofistike ne anlama geliyor? Sözcük mimari sofistike olarak mimarlık ile ilgili terimler ile çok daha sık kullanılıyor. Günlük hayatın içinde duymaya alışık olduğunuz bu kelime, genel olarak dekorasyonda da kullanılır. Karışık, yanıltıcı anlamına gelen kelime, aslında tam olarak da dekorasyonda da bu anlamı ile kullanılmaktadır. Nasıl mı? Yani yapılan tasarım ile ilgili, direkt olarak o alanda oluşturulan karmaşayı ya da şaşırtıcılığı ifade etmektedir. Sofiste tarzlarda alanda farklı objelerin bir arada yer aldığını, farklı bir tarzın yaratılmış olduğunu görürsünüz. Şaşırtıcı olması hususunda ise örneğin bir ev için alışık olunmayan tasarımda, bu kelime ile ifade edilmesi mümkündür. Mimaride son dönemde en yaygın olarak tercih edilen tarzdır. Mimari sofistike kişilerin daha farklı bir ortamda yaşam alanı oluşturması açısından da destekleyici olacaktır.

Sofistik mimari farklılığı getirir.

Genel anlamda sofistike tarzlarda farklılık da ortaya çıkmış olur. Farklı bir tarz, farklı tasarımlar, özel tasarımlar ile ortaya atılması mümkündür. Dekorasyona nasıl bir bakış açısı ile yaklaşıldığına göre değişmektedir.

Sofistike Dekorasyon

Sofistike dekorasyon nasıl yapılır? Ev ya da ofis, villa ya da farklı bir alan için sofistike dekorasyon yapılması, tamamen ortama göre belirlenir. Alanın ne amaçla kullanıldığı da bu aşamada son derece önemlidir. Ardından direkt olarak dekorasyon için uygulanacak olan alanda kullanılacak olan eşyalar, seçilen renkler belirlenecektir. Tam anlamıyla şaşırtıcı bir dekorasyon ortaya koymak için tek tek uygulanacak olan seçenekleri değerlendirip, ona göre hareket etmek gerekir. Sofistike dekorasyon için olması gereken, dekorasyonda mutlaka kendi tarzınızı da bulmaktır. Bunun için uzman desteği almak, mimar ve iç mimarlar ile hareket ederek dekorasyonu tamamlamaktır.

Sofistike Tarzda Ofis Dekorasyonu

Sofiste ofis dendiğinde, direkt olarak sınırları zorlayan ve sınır dışına çıkan bir ofis akıllara gelir. Dekorasyonda sofistike ofis arayışı direkt olarak farklılığı getirmelidir. Çünkü alışılmamış, farklı bir dekorasyon olması için alışık olduğumuz görüntünün dışına çıkmak gerekir. Bunun için de seçilen objelerden, kullanılan eşyalara kadar her şey farklılığın uyumu olmalıdır. Büyük bir farklılığın içinde yakalanan uyum, hem şık hem de işlevsel olacaktır. Sofiste ofis dekorasyonları hakkında detaylı bilgi almak için bu alanda uzman mimarlar ile iletişime geçilebilir.


0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir