Mimarlık Programları

Mimarlık programları neler? Söz konusu tasarım olduğunda, mimarlık programları gibi pek çok program işin içine giriyor. Sebebi ise yapılacak olan programlar ile gerçek ölçülerde çizim yapmak, çıktı almak. Bu sayede aynı zamanda mimarlık ile alakalı teknik anlamda bilgisi olmayan insanların da son derece yapıları anlamlandırabileceği şekilde görseller ortaya çıkarılır. Yani yapı uygulaması olmadan çizim üzerinden programlar sayesinde diğer insanlar da sonuç hakkında bilgi sahibi olabilir. Mimarlık programları ile hem sonuç hem de süreç en iyi şekilde yansıtılır.

En Çok Kullanılan Mimarlık Programları

En çok kullanılan mimarlık programları neler? En kolay ya da en avantajlı olan, en çok kullanılan mimarlık programları hangileri oluyor? Bakıldığında herkesin farklı programlar kullanarak yapı sürecini tamamlamasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumun nedeni, bir program üzerinden farklı işlemlerin yapılmasının mümkün olması, farklı programlar ile farklı farklı işlemlerin de yapılmasının mümkün olmasıdır. Akabinde pek çok mimar, farklı programlar kullanarak da yapıyı tamamlayabilir. En çok kullanılan mimarlık programları aşağıdaki gibidir.

  • Autocad: Tüm mimarların bildiği programdır. Bakıldığında ise temel anlamda programın yapılmasında, sadece mimarlık hedef alınmamıştır. Geniş bir kesimde kullanımı sağlanmaktadır. İnşaat ve makine de programın en çok tercih edildiği alanlardan biridir.
  • Sketch Up: Üç boyutlu mimari çizim için en çok tercih edilen programdır. Çünkü 3 boyutlu olan çizimler için en kolay programdır. Son derece basit bir arayüze sahiptir. Eklentiler aracılığı ile diğer programların yaptığı işlemlerin aynısını yapar. Mimarlık fakültelerinde çok kullanılmamasının sebebi ise öğrencilerin projeleri son güne bırakmasından ve sonrasında zaman kalmamasından kaynaklanmaktadır.
  • 3ds Max: Autodesk tarafından geliştirilmiştir. Farklı eklentiler ile kişiselleştirme imkanı da olan programdır.
  • Dynamo: Revit üzerinden çalışan programdır. Daha hesaplamalı olan tasarım yöntemi ile çalışır.
  • Rhinoceros – Grasshopper: Program mesh tabanlı bir çizim programıdır. Paremetreler doğrultusunda sınırsız sayıda proje çizme imkanını da tanır. Diğer üç boyutlu modelleme programlarına göre parametrelere göre işlemlerinizin yapılması ve revize alınması çok daha kolaydır. Bu yüzden tercih edilir.

Yeni Nesil Mimari Programlar

Yeni nesil mimari programlar hangileri? Çok daha pratik işlemler sağlayan yeni nesil mimari programlar nasıl kullanılıyor? Evet, bakıldığında artık farklı tercihler de söz konusu. işlerin çok daha hızlı olması ve kolaylaşması açısından siz de yeni nesil mimari programlar tercih edebilirsiniz.

  • Revit
  • Archicad

Görselleştirme Programları

Görselleştirme programları mimarlar tarafından tercih edilir. Bu durumda yapılan çizimlerde görselleştirme programları ile sonrasında düzeltme ve son dokunuşları yapma da söz konusu olmaktadır. Bakıldığında ilk olarak akla gelen photosop, illüstratör, lumion gibi programlar ile son dokunuşların yapılması söz konusu olacaktır. Görselleştirme programları da mimarlıkta mutlaka tercih edilen, ihtiyaç duyulan, kullanılan programlar arasında yer almaktadır.

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir