[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]Ölçü alırken bir kaç malzemeye ihtiyacımız var. Boş Kağıt, eğer ölçekli kağıt kullanırsanız daha rahat ölçü alabilirsiniz. Metreye ihtiyacımız var, fakat geniş bir yer ölçücekseniz lazer metreye ihtiyacınız olabilir. Sadece lazer metre ile de ölçü alamazsınız.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”5px” margin_bottom=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_separator style_type=”none” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

“Rölöve çizimi aslında basit bir işlem gibi görülse de çok dikkat gerektiren bir işlemdir. Yanlış yazdığınız bir ölçünün tekrar düzeltilemesi için belki tüm ölçüleri tekrar almanız gerekmektedir.”

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”20px” margin_bottom=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_separator style_type=”none” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Metre kesinlikle yanınızda bulunması gereken bir ekipman. Fotoğraf çekmek için cep telefonu yada fotoğraf makinesi. İki renkli kalem kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bir renkle duvarları çizerken diğer renkle de ölçülendirme cam ve kapı gibi detayları çizimleyebilirsiniz. Böylelikle tek renk kullanıldığında oluşan karışıklık ortadan kalmış oluyor. Başka bir tavsiyemiz ise tükenmez kalem ile ölçü almayın. Yanlış yapılan yerlerin üzerini karaladığınızda yine karışıklığa sebep oluyor.

Rölöve Ölçü Krokisi Ölçülendirilmesi!

Oda yada mekana göre kağıt boyutunu ayarladıktan sonra odanın şekline göre kağıdı dikey yada düşey nasıl kullanmanız gerekiyorsa ona göre ayarlayın. Öncelikle göz gezdirdiğimiz alanın kaba yapısını ölçeksiz bir şekilde ve mümkün olduğunca büyük çizimini yapıyoruz. Kapı ve pencere boşluklarına, kolonlara dikkat ederek tabi.

Tefrişleri de kabaca gösterebilirsiniz. Kapı açılış yönlerini de belirtmeniz gerekmektedir. İstediğiniz yerden başlayabilirsiniz, bana soracak olursanız ben kapı pervazından başlamayı tercih ediyorum. Ölçüleri cm olarak yazıyoruz. Kağıdı nasıl tutuyorsak yine aynı şekilde çevirmeden ölçülendirmeyi yapıyoruz. Mevcut rölöve alınan ortamda malzemeler var ise, örneğin dolap gibi böyle ortamlarda ise dolap içinden dolap kapağına kadar olan kısmın ölçüsüne dolabın arkasındaki mobilya kalınlığı ve boşluğu ilave edilir.

Dekorasyon için bu ölçü kroki rölevesi alınıyorsa her detayı rölöve projesinde göstermeniz gerekiyor, priz, fiş, kalorifer betekleri, sifon, şohben vb… İç ölçüleri bitirdikten sonra baştan sonra en dip ölçüleri alıp sağlamanısını yapmanızı tavsiye ederim. En son işlem olarakta tavan yüksekliklerini ölçerek rölöve çizimini bitiriyoruz. Eğer tavan yükseklikleri farklı ise her farklı olan tavan yüksekliğinin ölçüsünü dikkatli şekilde çizim üzerinde belirtiyoruz.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_alert type=”success” accent_color=”#808080″ background_color=”#ffffff” border_size=”” icon=”” box_shadow=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Rölöve Ölçü Krokisi hizmeti almak istiyorsanız, bize ulaşabilirsiniz. 0 212 470 86 70

[/fusion_alert][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir