Retro Tarzı

Retro tarzı tasarımda, mimaride, modada ve daha birçok alanda son dönemlerin en popüler akımlarından biri haline gelmiştir. Vintage esintiyi sevenleri büyüler. Retro tarzı olarak bahsettiğimiz tarz aslında bilinçli olarak geçmiş dönemlerdeki modayı ve akımları birebir taklit atmak anlamına geliyor. Bilinçli olarak yapıldığı için sadece o dönemi taklit edebilir ya da günümüzle geçmişi harmanlayan tasarımlar da yaratabilirsiniz.

Retroda 1970 ve 1980’lere Dönüş 

Retroda 1970 ve 1980’lere dönüş için özellikle son dönemlerde çok sık gördüğümüzü söyleyebiliriz.  Retroda 1970 ve 1980’lere dönüş yüksek bel pantolonlar, cafelerde çalan plaklar, yüksek spor ayakkabılar ve daha sayabileceğimiz birçok unsur olarak görülebilir. Retronun belki de en sevilen özelliklerinden biri hiçbir zaman modasının geçmeyecek olması. Yani yıllar sonra bile tekrar moda olma kapasitesi taşıyan bazı akımlar, geçerliliğini her zaman koruyacak. Retro sadece moda alanında kullanabileceğiniz bir tarz değil. Aynı zamanda retroyu ev dekorasyonunuzda, bahçe düzenlemenizde, iş yerinizde, cafelerde ve daha sayabileceğimiz birçok farklı alanda kullanabilirsiniz. İyi bir retro tarz oluşturabilmek için şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Geçmiş moda akımlarını yakından takip ediyor olmanız gerekir.
  • Renk uyumlarını bilmeli nasıl kullanacağınız konusunda deneyim sahibi olmalısınız.
  • Retro ürünlerin kalitesinden ve senelerce kullanılabilecek özelliğinden emin olmalısınız.

Retro Tarzı Ev Dekorasyonu

Retro Tarzı

Retro tarzı ev dekorasyonu sadece kıyafetlerinizde uygulamak istemiyor, aynı zamanda bunu bir yaşantı haline getirmek istiyorsanız, retro tarzda evler döşeyebilir ve tasarımlarınızı da buna göre yapabilirsiniz. Eğer evinizde nostalji rüzgarları essin istiyorsanız, retro tarzı ev dekorasyonu sizi mutlu edecek diyebiliriz. Bunun için büyük değişimlere de ihtiyacınız yok. Küçük dekorasyon ürünleriyle evinizi retro hale getirebilirsiniz. Retro tarzı evler inşa etmek için gaz lambası, kar küreleri, plak çalarlar, plaklar ve benzeri aksesuarları kullanabilirsiniz. Bu aksesuarlar evinizi olduğundan daha şık göstermekle birlikte aynı zamanda evinizin havasını da değiştirecektir. Retro aksesuarları bulabileceğiniz mağazalar ve eskici dükkanları olduğu gibi sadece retro ürünlerin satıldığı hediyelik eşya sitelerine de bakabilirsiniz. Hediyelik eşya siteleri dışında müzayedelere katılarak da beğendiğiniz retro ürünleri satın alabilir ve evinizde başköşeye koyabilirsiniz.

 

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir