İllüstrasyon Nedir?

İllüstrasyon nedir? Son dönemde sosyal medya ve dijital mecraların artışı ile adını çok daha fazla duymaya başladığımız illüstrasyon nedir? İlk olarak illüstrasyon için; posterler, kitaplar, dergiler, öğretim materyalleri, animasyonlar, videoları, oyunlar, filmler ve diğer çizimler gibi yayınlaşmış olan medyada da entegrasyon için tasarlanmış metin, kavram veya sürecin görsel olarak ifade edilmesi tanımı yapılır. Çalışmalar illüstratörler tarafından yapılır. Tasarlanır ve tamamlanır. Çizimler, web sitelerini ve uygulamaları daha kullanıcı dostu hale getirmek üzere ortaya çıkarılır. Sanat dünyasında illüstrasyon ise zaman zaman grafik tasarım ve güzel sanatlardan daha az önemli görülmüş diyebiliriz. İllüstrasyon nedir sorusunun yanıtı içine n geniş tanım yapılmıştır. Bunun dışında pek çok alanda kullanımının artması ile anlamı artık küresel olmuştur. Sanat formu haline gelmeyi de başarmıştır.

İllüstrasyon Çeşitleri

İllüstrasyon çeşitleri nedir? Görsel birçok alanda illüstrasyon çalışmaları yapıldığından, illüstrasyon çeşitleri de çok sayıdadır. Bazen nostaljik bir pul üzerinde ya da modern bir sineme filminde, farklı bir mesleki anlamda karşımıza çıkıyor. Yani çok sayıda alanda karşımıza çıkan bu illüstrasyonlar, farklı alanları da temsil ediyor. Çok sayıda seçeneği olmasının yanı sıra, çok fazla alanda da kullanılabilir olduğunu gösteriyor. İllüstrasyon çeşitleri aşağıdaki gibidir.

  • Mimari İllüstrasyonu
  • Tıbbi İllüstrasyon
  • Anlatı İllüstrasyonu
  • Kitap ve Dergi İllüstrasyonu
  • Bilimsel İllüstrasyon
  • Moda İllüstrasyonu
  • Bilgi Grafikleri İllüstrasyonu
  • Arkeolojik İllüstrasyonu
  • Botanik İllüstrasyonu
  • Konsept Sanat
  • Teknik Resim İllüstrasyonu

 

Mimari İllüstrasyon

Mimari illüstrasyon nedir? Tasarımın temsille olan ilişkisi mimaride, mimari illüstrasyon olarak gösterilir. Teknoloji ve diğer imkanlar ile şekil değiştirmesinin yanı sıra öneminden de asla ödün vermiyor 19. yy öncesinde kullanılan yöntemlere bakıldığında, aslında değişen sadece yöntemdir. Günümüzde bilgisayar ile yapılan her türlü illüstrasyon çalışmaları, geçmiş dönemde kağıtları üzerinde uygulandı. Bu da aslında son derece önemli bir sanata eğilimi arttırdı.

Tasarımcı olmanın en zor yanı, yapılan işlemlerin aynı zamanda karşı tarafa aktarılmasıdır. Bu alanda bilgisi olmayan insanlara da aktarımın yapılması zorunluluğu, mutlaka mimari illüstrasyon çalışmaları ile daha anlaşılır hale getirmeyi hedefler. Bu sayede çok daha fazla kişinin, anlatılmak istenen düşünceyi – yapıyı net şekilde görmesi de sağlanmış olur. Göz önünde bulundurarak bu alanda siz de bilgi alabilirsiniz.

Mimari İllüstrasyon Kursları

Mimari illüstrasyon kursları bu alanda profesyonel olmanızı desteklemek açısından son derece önemlidir. Bakıldığında ustalaşmanızı sağlayacak olan mimari illüstrasyon kursları ile her alanda bilgi verilmesinin yanı sıra teknolojik anlamda da yeterlilik sunulacaktır. Farklı programları incelemek, farklı programlarda sunulacak olan görseller üzerinden yapıları görselleştirmek önemlidir. Her anlamda sizin için karşı tarafa aktarımı kolaylaştıracak olan bilgiler ile sunum yapılıyor olacak. Mimari illüstrasyon kursları ile tam anlamıyla bilgilendirme sağlanarak, bu alanda profesyonel olmanızı destekleyecek seçenekler sunuluyor olacaktır.

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir