Taş Yünü

Taş yünü ile binalarda yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaz kış sıcaklığın belirli bir aralıkta tutulması için yalıtım olmazsa olmaz niteliklerin başında gelmektedir. Yalıtımın yapılması için kullanılabilecek farklı materyaller bulunmaktadır. Bunların başında da taş yünü gelmektedir. Taş yünü kullanımı ısı yalıtımının sağlanması için oldukça yerinde bir seçim olacaktır. Yeni nesil binaların her birinde izolasyon için ve ısı yalıtımının en kaliteli şekilde tamamlanması adına gerekli olan önlemler alınmaktadır. Kişilerin ev seçimi aşamasında bu kriterlere oldukça önem verdiği de belirtilmelidir. Eski evlerde de sonradan yapılan eklemeler ile beraber ısı yalıtımının ve rutubet engelleyici önlemlerin işleme alınması mümkündür.

Taş Yünü Nedir?

Taş Yünü Materyalleri

Taş yünü materyalleri ne olmalıdır sorusunun yanıtlanması sırasında şu detaylar hakkında fikir sahibi olunması gerekmektedir;

  • Taş yünü materyalleri inorganik hammaddelerin yüksek sıcaklığa maruz bırakılması ile oluşturulmaktadır.
  • Su buharına ve suya karşı da dayanıklı bir yapıya sahiptir.
  • Evlerde en büyük sorunların başında gelen rutubet faktörünün çözümlenmesi için en önemli noktaların başında taş yünü gelmektedir.
  • Taş yünleri genel olarak küf tutmayan bir yapıdan imal edilmiştir.
  • Taş yünlerinin herhangi bir materyal ile teması söz konusu olduğunda paslanması ya da temas ettiği materyale zarar vermesi de mümkün değildir.

Bu detaylar hem taş yünü hem de izolasyonun ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Sadece dış faktörler ile değil inşaat sırasında kullanılan ve ısı yalıtımı için özel olarak tasarlanmış olan materyaller ile de izolasyon sağlanabilmektedir.

Isı Yalıtımı

Isı yalıtımı ısınma ve soğutma giderlerinin en aza indirilmesi için olmazsa olmaz faktörlerdendir. Sadece ev bazında değil dünyada da geçerli olan küresel ısınmaya karşı duyarlı davranmak adına kesinlikle ısınmaya harcana giderlerin en aza çekilmesi tavsiye edilmektedir. Taş yünü de bu alanda etkin olarak kullanılan materyallerin başını çekmektedir. Uzun seneler boyunca kullanılacağı için kişilerin geleceğe dair uzun ömrü bir yatırımı olacaktır. Birden fazla firma tarafından imal edildiği için fiyat konusunda her bütçeye hitap edebilen bir özelliktedir.

Kategoriler: Genel Bilgiler

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir